Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje proizvodnje
  • 06.04.2024. 13:30

Kako osigurati poljoprivrednu proizvodnju od suše? Ministarstvo objavilo brošuru

Kako bi potencijali korisnici dobili ključne informacije o uvjetima osiguranja poljoprivredne proizvodnje od rizika nedostatka vlage u tlu (suše), objavljena je brošura s ključnim pitanjima i odgovorima.

Foto: Martina Pavlović
  • 378
  • 44
  • 0

Nastavlja se dodjela potpora za sufinanciranje premije osiguranja za police osiguranja intervencijom 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje kroz Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

Kako podsjeća Ministarstvo poljoprivrede, intenzitet potpore iznosi 70 posto vrijednosti premije, a dodjeljuje se natječajem u visini od 100 do 75.000 eura godišnje po korisniku.

Jedan od osnovnih uvjeta prihvatljivosti je da ugovorena polica pokriva isključivo štete koje su nastale zbog gubitka poljoprivredne proizvodnje veće od 20 posto prosječne godišnje poljoprivredne proizvodnje.

Kako bi potencijali korisnici dobili ključne informacije o uvjetima osiguranja poljoprivredne proizvodnje od rizika nedostatka vlage u tlu (suše), objavili su brošuru u kojoj je, između ostalog, objašnjeno kako se definira suša, koje vrste osiguranja postoje u Hrvatskoj, što je indeksno osiguranje, kako i kada utvrđujemo je li nastao rizik nedostatka vlage u tlu, kada nastupa osigurani slučaj kod rizika nedostatka vlage u tlu te druga pitanja ove tematike.

Brošuru možete preuzeti u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Brošura Osiguranje poljoprivredne proizvodnje Ministarstvo poljoprivrede Intervencija 76.01. Premija osiguranja Štete u poljoprivredi


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰