Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 27.04.2024. 10:30

Objavljen je natječaj za potpore malim poljoprivrednicima

Od kraja ovog mjeseca možete postaviti i pitanja u vezi Natječaja, a sve uvjete za prijavu saznajte u nastavku.

Foto: Karolina Rastija
  • 16.972
  • 863
  • 0

Objavljen je prvi Natječaj za provedbu intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027., objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ističu kako su prihvatljivi korisnici fizičke i pravne osobe (izuzev zadruga) upisane u Upisnik poljoprivrednika. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 15.000.000 eura od čega:

  • 13.500.000 eura za intervenciju 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima,
  • 1.500.000 eura za intervenciju 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima - ekološki proizvođači/prerađivači.

Između ostalog, objavili su kako je u slučaju podizanja novih/restrukturiranja postojećih višegodišnjih nasada korisnik obavezan izraditi tehnološki elaborat, u skladu s Uputom za ispunjavanje i Tehnološkim smjernicama za vinovu lozu i voćnjake. Također, obvezan je do 31. svibnja dostaviti potpisani Zahtjev na odobrenje tehnološkog elaborata sa svom propisanom dokumentacijom.

"Najniža visina po projektu/korisniku iznosi 5.000 eura, a najviša visina je 30.000 eura. Intenzitet javne potpore je 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova", poručuju.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 1. srpnja od 12:00 sati do 31. srpnja do 12:00 sati, a više informacija možete pogledati ovdje.

Poručuju kako se pitanja u vezi ovog Natječaja mogu postaviti isključivo putem e-mail adrese na: pitanja73.12@mps.hr i info@apprrr.hr od 29. travnja do 31. svibnja.


Tagovi

Potpora malim poljoprivrednicima Intervencija 73.12. APPRRR Rok za prijavu


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]