Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajmovi
  • 07.04.2024. 15:00

U tijeku je zaprimanje prijava u okviru Malih zajmova za ruralni razvoj

Krajnji primatelji financijskih instrumenata zajam mogu ostvariti u iznosu od 25.001 do 50.000 eura. Jedan od glavnih uvjeta koje moraju zadovoljiti održiv je poslovni plan, ističu iz APPRRR-a.

Foto: Ž.R. Kristić (ilustracija)
  • 6.603
  • 339
  • 2

Započelo je ponovno zaprimanje prijava u okviru Malih zajmova za ruralni razvoj, objavila je Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Podnošenje se provodi putem on-line obrasca Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). 

Kako opisuju, krajnji primatelji mogu ostvariti zajam u iznosu od 25.001 do 50.000 eura s udjelom za obrtna sredstva do 30% te kamatnom stopom od 0,1% ili 0,25%, ovisno o razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Jedan od glavnih uvjeta koje moraju zadovoljiti održiv je poslovni plan, a prosječno, od svih zaprimljenih prijava u okviru Malih zajmova za ruralni razvoj odobri se njih 66%.

Poljoprivrednicima na raspolaganju gotovo 16 milijuna eura za povoljne zajmove

Ističu i da je Ministarstvo poljoprivrede osiguralo dostupnost sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj, kao i nacionalnog sufinanciranja u svrhu omogućavanja povoljnog financiranja i pravovremene provedbe projekata u sektorima poljoprivrede, prerade i šumarstva koji često imaju teškoća u pristupu kapitalu ili je on moguć pod nepovoljnim uvjetima radi percepcije visokog rizika ovih sektora proizvodnje.

Riječ je, kažu, o već dobro poznatom i prihvaćenom proizvodu financijskih instrumenata pa je tako do 3. travnja zaprimljeno 108 zahtjeva za Mali zajam u ukupnom iznosu od 4,7 milijuna, a od 2018. do sada odobrena su ukupno 2.082 zajma u vrijednosti od 101,4 milijun eura. 


Tagovi

Zajmovi Zajmovi za poljoprivrednike Poljoprivrednici Mali zajmovi Ministarstvo poljoprivrede APPRRR


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!