Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 16.04.2024. 12:00

Lemken predstavio Solitair DT sijačicu s 32 reda i radnog zahvata četiri metra

Njemačka tvrtka Lemken koja je u samom vrhu među proizvođačima poljoprivrednih strojeva, prvi je put samostalno izlagala na Bjelovarskom sajmu.

Foto: Karolina Rastija
  • 3.278
  • 249
  • 0

Na održanom 25. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu prvi je put samostalno izlagala njemačka tvrtka Lemken koja je u samom vrhu među proizvođačima poljoprivrednih strojeva.

Ova tvrtka s tradicijom dugom gotovo 250 godina, izložila je strojeve za obradu tla i sjetvu, koje, čuli smo, odlikuju inovativna i pametna rješenja za sve veće izazove u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

"Doveli smo četvero i šesterobrazni plug, kratku tanjuraču Rubin, gruber Karat i dvije sijačice koje su u kombinaciji s rotodrljačom i tanjuračom", rekao nam je Leonardo Matijević iz Lemkena te naglasio kako je Solitair Compact njihov najveći eksponat.

Solitair DT sijačica isticala se svojom veličinom

Ističe kako im je cilj predstaviti svoje novitete, dati sugestije dosadašnjim kupcima, upoznati nove te im pokazati kako s njihove strane imaju podršku i što se tiče prodaje, a i nakon toga. "Nudimo napredne tehnologije koje predstavljaju značajan korak prema profitabilnoj poljoprivredi."

vd
Osim strojeva za obradu tla, na sajmu su bile izložene i dvije sijačice

Najveću pažnju, otkriva Matijević, privlačio je Solitair DT. To je sklopiva sijačica radnog zahvata četiri metra, dok je u transportu ona tri metra. Ima 32 reda, spremnik zapremnine 3.400 litara. Osim toga, dodaje, ima pametno upravljanje na uvratinama, automatski se odrađuju sve operacije nakon uključenja hidraulične funkcije. Odlikuju je četiri distribucije glave, promjer diskova je 465 mm, ima hidraulično podešavanje dubine, kao i pritiska na aparatima.

"To je noviji model koji imamo u ponudi i već se koristi u Hrvatskoj. Uglavnom su to veća gospodarstva, no želimo ga predstaviti svima jer se ne može vidjeti svakodnevno", istaknuo je dodajući da poljoprivrednici sve češće odabiru Lemken u svojoj proizvodnji jer, da nema kvalitete, tako ne bi ni bilo. "Dosadašnji kupci koji su imali više strojeva različitih brendova rekli su nam kako su Lemkenovi bili korak iznad drugih".

Juwel 6 plug odlikuje se malim otporom vuče i pogodan je za traktore od 70 do 130 KS. S kvadratnim poprečnim presjekom okvira od 110 mm i klirensom od tla od 80 cm, može se dobiti u verzijama s 3 do 5 plužnih tijela. U M verziji mogu se mehanički podesiti četiri različite radne širine radnog zahvata za svako plužno tijelo. Verzija M V ima promjenljivo hidraulično podešavanje radne širine, dok je hidraulično zakretanje okvira dostupno kao dodatna oprema.

Ono što ističe je da su svi njihovi plugovi opremljeni radnim kotačem čija se visina može podešavati pomoću niza rupa, bez upotrebe alata.

Leasing akcija i dalje traje

Veliku pažnju stavljaju na postprodaju, a, kako Matijević kaže, najlakše je kupiti stroj no što poslije toga? "Tu smo da pojačamo isporuku rezervnih dijelova, servisne mreže, edukacije distributera, podršku servisnog tima", naglašava i dodaje kako nemaju problema u isporuci, "trudimo se da to bude što brže moguće jer je to najbitnije u jeku sezone, da farmeri pravovremeno dobiju ono što trebaju."

fc
Četverobrazni plug Juwel

Osim sajamskog popusta kojeg su nudili u Gudovcu, još uvijek im traje leasing akcija Blue financing s 2,99 posto kamate kojom nastoje pomoći poljoprivrednicima u ovim izazovnim vremenima da si osiguraju stroj za rad. Kreditno razdoblje je, ističe, dvije godine. Prva rata dospijeva prije isporuke, druga nakon 12 mjeseci, a treća rata nakon 24 mjeseca.

Za više informacija obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Lemken Sijačica Solitair DT Sijačica 4 metra Sajamski popust Leasing na strojeve


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer