Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srebrna medalja
  • 13.04.2024. 16:30
  • Karlovačka, Vojnić

Maloj destileriji s Korduna veliko priznanje - iz Londona stigla srebrna medalja za gin

Nakon 15 pokušaja u kućnoj radionici, četiri godine usavršavanja recepture i dvije godine probijanja na tržištu, ovaj gin iz Vojnića prepoznat je i na međunarodnom tržištu, ističu vlasnici destilerije.

Foto: Agencija Imam Feeling
  • 228
  • 42
  • 0

Domaći K London dry gin iz Vojnića osvojio je srebrnu medalju na natjecanju London Spirits Competition. Destilerija imena K Distillery je, ističu, otvorena prije manje od dvije godine, a nakon tri zlatne medalje na regionalnim natjecanjima, ovoga je puta osvojio srebrnu na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju. 

Nakon 15 pokušaja u kućnoj radionici, četiri godine usavršavanja recepture i dvije godine probijanja na tržištu, ovaj gin iz okolice Karlovca prepoznat je i na međunarodnom tržištu. "Đuro Krivokuća je osmislio recepturu te radi na proizvodnji, flaširanju, administraciji i distribucije, a poslovni partner je Stjepan Gojšić, renomirani i nagrađivani chef", stoji u priopćenju.

Sve sirovine su, naglašavaju, hrvatskog porijekla, a arome spoj kontinentalne i primorske Hrvatske. Prevladava okus borovice iz okolice Slunja. Ružmarin iz Opatije, bosiljak i menta daju svježu notu Mediterana, dok sjemenke korijandera dopunjuju tijelo ovog gina. Korijen anđelike i kardamom za cilj imaju dati poseban karakter, dok citrusnu notu i svježinu daju korica limuna iz Metkovića i gorka naranče iz Dubrovnika. Za peckavi aftertaste zadaću ima žuta gorušica.

Ideja je još mnogo

Ovaj mjesec uzorci su poslani i na natjecanje u San Francisco te se nadaju da će mala destilerija s Korduna, koja je krenula iz ljetne kuhinje, zabilježiti još jedan uspjeh.

Uz ovu, osvojili su i tri zlatne medalje na regionalnim natjecanjima

Inače, pojašnjavaju kako je London Spirits Competition međunarodno vodeće natjecanje u jakim alkoholnim pićima gdje pravi kupci, distributeri, miksolozi i sl. žestoka pića ocjenjuju po kvaliteti, vrijednosti i pakiranju u orbanizaciji Beverage Trade Networka.

U ponudi imaju i Purple magic gin s matičnim sokom borovnice te Gold magic dry gin s 23 karatnim jestivim zlatnim mrvicama koju daju ovom proizvodu dozu elegancije. "Novost iz destilerije je šljivovica, a uskoro na tržište dolazi i gin s kamilicom i bazgom te gin koji mijenja boju", poručuju te dodaju da je ideja i planova još mnogo: proizvodnja ostalih vrsta rakija, cidera, voćnih vina, otvoriti kušaonicu i brojne druge.


Tagovi

K London dry gin Destilerija iz Vojnića Srebrna medalja London Spirits Competition Đuro Krivokuća Stjepan Gojšić Domaći gin


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo