Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 16.04.2024. 10:30
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Međunarodni kongres potvrdio - ruralni turizam jest održiv, digitalan i uključiv

Kako ističu iz udruge Klub članova selo, Kongres je bio inspirativan i produktivan događaj koji je učvrstio međunarodnu zajednicu ruralnog turizma te otvorio nove vidike i prilike za napredak ovog sektora.

Foto: Klub članova selo
  • 199
  • 50
  • 0

Više od 300 sudionika iz 28 država, sudjelovalo je na 6. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu koji se protekli tjedan održavao u Splitu. Kako ističu iz udruge Klub članova selo, bio je to, ne samo skup riječi i misli, već inspirativan i produktivan događaj koji je učvrstio međunarodnu zajednicu ruralnog turizma te otvorio nove vidike i prilike za napredak ovog sektora. 

“Uvijek kad su kongresi, s jedne strane postoji adrenalin u samoj pripremi i prvih dana, a kad završi je nekakva tuga, dio tebe nestaje, praktički smo ga godinu dana pripremali. No, jako smo zadovoljni, vidimo nasmijana lica i to je najvažnije. U ime 13 suorganizatora, zahvaljujem svima koji su sudjelovali, koji su došli u Hrvatsku, odnosno Podstranu i nadamo se suradnji i u budućim projektima“, istaknula je Dijana Katica, predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa.

Naglašavaju i da su priznati stručnjaci, znanstvenici i panelisti nesebično dijelili svoja znanja i iskustva koja potvrđuju da ruralni turizam jest održiv, digitalan i uključiv, kako je i glaso  slogan ovogodišnjeg Kongresa.

Dodijeljene su i nagrade najboljim mladim poljoprivrednicima 2024. 

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik čuvar je heljde od koje stvara bezglutenske proizvode

Uz vrijeme koje su proveli u dvoranama hotela Le Meridien Lav, nezaobilazan dio Kongresa bili su i posjeti prirodnim ljepotama Splitsko – dalmatinske županije. Tako su sudionici uživali u izletima Sinju, Splitu i na Braču. 


Tagovi

Kongres Ruralni turizam Klub članova selo Dijana Katica Održiv turizam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Klub članova Selo

Kaptol 29, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2337 741, e-mail: info@klubselo.hr web: https://www.klubselo.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.