Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protuzakoniti lov
  • 06.03.2024. 11:15
  • Osječko-baranjska, Beli Manastir

Tijekom lovostaja odstrijelio košutu, za protuzakoniti lov osumnjičen i pomoćnik

Policija 48-godišnjaka tereti za kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a 45-godišnjaka za protuzakoniti lov i ribolov.

Foto: Depositphotos/tepic (ilustracija)
  • 730
  • 35
  • 0

Provedenim izvidima utvrđeno je da je u lovištu na području Baranje 48-godišnjak 2. ožujka, tijekom lovostaja, odstrijelio košutu, koju mu je potom pomogao izrezati 45-godišnjak, objavila je Policijska uprava osječko-baranjska. 

Pojašnjavaju da je kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Beli Manastir utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak iz Belog Manastira počinio kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Njegov 45-godišnji sumještanin sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela protuzakoniti lov i ribolov.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 48-godišnjak, kao i njegovog vozila, tijekom koje je pronađen i uz potvrdu oduzet 31 metak kalibra koji je građanima zabranjen te dvije lovačke puške i pištolj za koje posjeduje dozvolu za držanje i nošenje", opisuju. 

Protiv osumnjičenih slijede odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Policija Protuzakoniti lov Odstrijelio košutu Lovostaj Kazneno djelo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega