Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protuzakoniti lov
  • 06.03.2024. 11:15
  • Osječko-baranjska, Beli Manastir

Tijekom lovostaja odstrijelio košutu, za protuzakoniti lov osumnjičen i pomoćnik

Policija 48-godišnjaka tereti za kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a 45-godišnjaka za protuzakoniti lov i ribolov.

Foto: Depositphotos/tepic (ilustracija)
  • 787
  • 35
  • 0

Provedenim izvidima utvrđeno je da je u lovištu na području Baranje 48-godišnjak 2. ožujka, tijekom lovostaja, odstrijelio košutu, koju mu je potom pomogao izrezati 45-godišnjak, objavila je Policijska uprava osječko-baranjska. 

Pojašnjavaju da je kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Beli Manastir utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak iz Belog Manastira počinio kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Njegov 45-godišnji sumještanin sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela protuzakoniti lov i ribolov.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 48-godišnjak, kao i njegovog vozila, tijekom koje je pronađen i uz potvrdu oduzet 31 metak kalibra koji je građanima zabranjen te dvije lovačke puške i pištolj za koje posjeduje dozvolu za držanje i nošenje", opisuju. 

Protiv osumnjičenih slijede odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Policija Protuzakoniti lov Odstrijelio košutu Lovostaj Kazneno djelo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]