Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.07.2023. 14:25

Nevrijeme je jučer pogodilo osam županija, danas nam opet prijeti - moguća i tuča

Vremenske (ne)prilike nastavljaju se i danas.

Foto: Karolina Rastija
  • 2.121
  • 137
  • 0

Grmljavinsko nevrijeme koje je s vjetrom i jačom kišom jučer u večernjim satima zahvatilo područje čak osam županija, prijeti nam i danas. 

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, osobito kasno poslijepodne i navečer očekuju se izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, ponegdje i nevrijeme s jakim vjetrom.

"U Dalmaciji i dalje sunčano. Puhat će jugozapadnjak, na moru i jugo, a poslijepodne će u unutrašnjosti okrenuti na umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje", navodi DHMZ. Najviša temperatura uglavnom između 31 i 36 °C.

Navode i da će sutra na Jadranu biti pretežno sunčano i vruće, osobito u Dalmaciji dok je na sjevernom dijelu moguć pljusak još ujutro. U unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, prijepodne mjestimice kiša, osobito na istoku, a popodne poneki lokalni pljusak ponajviše u gorju i središnjim predjelima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu bura mjetimice jaka, drugdje jugozapadnjak i jugo. Najniža temperatura od 17 do 21, na moru između 24 i 27. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 30, na Jadranu između 32 i 36 °C.

Kako je prognozirala meteorologinja N1 Tea Blažević, u dijelu unutrašnjosti češći pljuskovi će biti danas poslijepodne, osobito prema večeri i tijekom noći na četvrtak.

"Lokalno treba računati na obilnije pljuskove praćene grmljavinom, moguće je i nevrijeme", upozorava.

Napominje i da je meteoalarm na višem stupnju za cijelu unutrašnjost i riječku regiju. Ne može se posve isključiti niti mogućnost pojave tuče.


Tagovi

Prognoza Nevrijeme Moguća tuča Lokalni pljusak DHMZ Tea Blažević


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).