Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 14.08.2015. 10:35

Pljuskovi će u narednom razdoblju ometati radove!

Očekuju se relativno povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom, osim krajem razdoblja kada pljuskovi ponegdje mogu ometati radove.

  • 285
  • 34
  • 0

U kontinentalnim predjelima u većem dijelu razdoblja se očekuje pretežno oblačno, vruće i nestabilno, a na samom kraju razdoblja svježije vrijeme. Prema kraju razdoblja moguća je pojava mjestimičnih pljuskova praćenih grmljavinom, a postoji i mala do umjerena mogućnost za tuču.

Maksimalne vrijednosti temperature zraka uglavnom od 37°C do 34°C u prvoj polovici razdoblja, a na kraju razdoblja od 27°C do 32°C. U gorju maksimalne temperature zraka od 32°C do 28°C, a na kraju razdoblja od 19°C do 22°C. Minimalne vrijednosti temperature zraka u nizini u granicama od 22°C do 18°C prema kraju razdoblja, a u gorju od 18°C do 13°C.

Izgledi za Hrvatsku za 14.08.2015-16.08.2015

Duž Jadrana u većem dijelu razdoblja pretežno oblačno, nestabilno i svježije. Pred kraj tjedna postoji mala mogućnost za mjestimične pljuskove praćene grmljavinom, ali i tučom. Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 35°C do 30°C, a početkom razdoblja moguć je pokoji stupanj više.

Minimalne vrijednosti na sjevernom Jadranu od 25°C do 20°C prema kraju razdoblja, a u Dalmaciji od 27°C do 22°C. Temperaturne sume u cijeloj zemlji iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine. Očekuju se relativno povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom, osim krajem razdoblja kada pljuskovi ponegdje mogu ometati radove. Preporuča se poduzeti mjere zaštite tamo gdje se procjeni da je potrebno.


Tagovi

Vremenska prognoza Temperaturne sume Sunčano Povoljni uvjeti UV indeks Izgledi Nestabilno vrijeme Pljuskovi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."