Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 28.08.2023. 10:30

Za veći dio Hrvatske upaljen narančasti meteoalarm

Lokalno je moguć izraženiji pljusak, s njim veća količina kiše u kraće vrijeme, vrlo jak pa i olujan vjetar te tuča, upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

Foto: Depositphotos/razvanchirnoaga
  • 1.773
  • 124
  • 0

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će ujutro i prijepodne sjeverni i dio srednjeg Jadrana, potom će se širiti prema jugu te na zapadne krajeve unutrašnjosti, a najkasnije, tek kasno poslijepodne, doći će do Slavonije, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Pritom je, kažu, moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, vjerojatnije duž obale. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C.

Za cijelu Hrvatsku izdana su upozorenja. Za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju na snazi je narančasti meteoalarm

Na snazi je narančasti meteoalarm u većem dijelu zemlje (Foto: Printscreen/DHMZ)

"Lokalno je moguć izraženiji pljusak, s njim veća količina kiše u kraće vrijeme, vrlo jak pa i olujan vjetar te tuča, a ne može se isključiti i mogućnost pojave pijavica na moru", upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću", dodaju. Također upozoravaju na lokalne bujične poplave, olujne udare vjetra i tuču.


Tagovi

Vremenska prognoza Meteoalarm Tuča Grmljavinsko nevrijeme DHMZ


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.