Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

3. Dan kulena/kulina na FAZOS-u

Prema istraživanjima, Hrvati su jedna od najpretilijih nacija, istaknula je u svom izlaganju na okruglom stolu o proizvodnji slavonskog kulena, prof.dr.sc. Marija Heffer s Medicinskog fakulteta u Osijeku i odmah dodala da to nije sigurno od tradicionalnih proizvoda, kao ni od masti i mesa nego da je problem pretilosti zbog ugljikohidrata i šećera.

"Sasvim sigurno kada bi nam djeca konzumirala tradicionalne slavonske proizvode ne bi bila pretila", rekla je Heffer. Ovaj okrugli stol prethodio je proglašenju šampiona 3. Dana kulena/kulina na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Na njemu su govorili i članovi komisije i stručnjaci ove prozvodnje kao što su prof.dr.sc. Krešimir Mastanjević s katedre za tehnologiju mesa i mlijeka Prehrambeno tehnološkog fakulteta i prof.dr.sc. Goran Kušec sa Zavoda za animalnu proizvodnju i biotehnologiju s FAZOS-a.

Prethodna galerija

Sljedeća galerija


Autor

Damir Rukovanjski

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner