Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Dan polja BC hibrida kukuruza i javna berba na pokušalištu FAZOS-a

Zbog klimatskih uvjete skidanje kukuruza krenulo je čak tri tjedna ranije nego li u standardnim godinama. Kako su svi istaknuli na Danu polja BC hibrida kukuruza i javnoj berbi koju je Bc Institut drugu godinu zaredom organizirao na pokušalištu Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, ovo je teška proizvodna godina u kojoj ratare dodatno opterećuje i relativno niska otkupna cijena.

"Sjemenski smo počeli brati jako rano. Čak prije 10. kolovoza. Urodi se na istoku kreću od 7 do 10 tona po hektaru. Negdje su i veći od 10 hektara, ovisno od kvalitete tla. U vegetaciji kukuruza čak su tri toplinska udara utjecala na urod. I uz navodnjavanje je bilo vrlo izazovno postignuti dobre rezultate", rekao je predsjednik Uprave Bc Instituta dr.sc. Ivica Ikić.

Prethodna galerija

Sljedeća galerija


Autor

Damir Rukovanjski

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.