Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porast eko uzgoja
  • 17.09.2015. 07:15

Milijun njemačkih hektara pod eko proizvodnjom!

Njemačka je izvijestila medije da je već milijun hektara poljoprivrednih površina u toj zemlji pod organskom proizvodnjom. Sveukupno je 35,927 eko proizvođača, prerađivača, uvoznika i trgovaca.

Foto: depositphotos.com, modfos
  • 665
  • 94
  • 0

Njemačka je izvijestila medije da je već milijun hektara poljoprivrednih površina u toj zemlji pod organskom proizvodnjom. Analizirani podaci pokazali su da je njemački eko sektor nastavio s osnaživanjem poljoprivredno-prehrambene industrije. "Idemo u pravom smjeru", rekao je ministar poljoprivrede Christian Schmidt.

"No, ne namjeravamo stati već nastaviti raditi zajedno kako bi osnažili organski sektor u Njemačkoj još i više", navodi on istaknuvši kako je eko proizvodnja stup njemačke poljoprivrede. U svibnju je predstavljena i strategija "Organska poljoprivreda - gledajući naprijed", koja je u provedbi u suradnji s institucijama i raznim organizacijama.

24 tisuće organskih poljoprivrednika

Značajno povećanje može se promatrati na farmama koje procesiraju uvozne organske sirovine. Sa 1.020 operativnih farmi, to znači da ih je 11.48% više nego prošle godine. 2.527 njih se bave trgovačkom djelatnošću, što je povećanje od 9.78%. Broj farmi koje su fokusirane na procesiranje je oko 3% viši nego 2014. Sveukupno je 8.477 farmi u ovom sektoru. U 2014. je 1,047,633 hektara zemlje obrađivalo 23.398 organskih poljoprivrednika. Pokazalo je to FAO godišnje izvješće iz 2014.

Podaci pokazuju da je udio organskih farmi u sveukupnom broju čak 8.2%, dok je udio zemljišta pod eko uzgojem 6.3%. Organski sektor u 2014. sastojao se od 35.927 proizvođača, prerađivača, uvoznika i trgovaca. Svi su oni pod striktnim EU regulacijama o organskom uzgoju i kontrolirani su inspekcijskim provjerama barem jednom godišnje.

Foto: depositphotos.com, modfos


Tagovi

Christian Schmidt Organska proizvodnja Eko farme Operativne farme FAO Prerada eko sirovine Uvoz Mlijun hektara


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]