Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ispuna zahtjeva
  • 08.10.2023. 16:30

Agencija za plaćanja objavila Vodič za korisnike o definiciji malih i srednjih poduzeća

Vodič je objavljen radi lakšeg popunjavanja zahtjeva za isplatu u intervenciji 76.01. koja se odnosi na osiguranje poljoprivredne proizvodnje, objavila je APPRRR.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.550
  • 107
  • 0

Radi lakšeg popunjavanja zahtjeva za isplatu u intervenciji 76.01., prije svega pitanja br. 7 (partnerska i povezana poduzeća), Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Vodič za korisnike o definiciji malih i srednjih poduzeća.

Inače, spomenuta intervencija odnosi se na osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

Kako je navedeno, kategorijom mikro, malih i srednjih poduzeća (MSP) obuhvaćaju se ona koja imaju manje od 250 zaposlenih i čiji godišnji promet ne premašuje 50 milijuna eura i/ili čija ukupna godišnja bilanca ne premašuje 43 milijuna eura.

Jedan je od glavnih ciljeva Preporuke o MSP-ovima osigurati da se sredstva iz namjenskih mjera potpore dodjeljuju samo onim poduzećima kojima su stvarno potrebna.

Cjelovit Vodič možete pronaći ovdje.

Iz Agencije naglašavaju kako unutar navedenog Vodiča treba obratiti pažnju na poglavlje 4. te dijelove: Jesam li ja neovisno poduzeće? Jesam li ja partnersko poduzeće? Jesam li ja povezano poduzeće?


Tagovi

Vodič za korisnike o definiciji malih i srednjih poduzeća Agencija za plaćanja Osiguranje poljoprivredne proizvodnje Intervencija 76.01.


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.