Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsjetnik
  • 12.07.2024. 15:00

APPRRR: Obavite košnju ili odustanite od ove aktivnosti u Jedinstvenom zahtjevu za potpore

Poljoprivrednicima će Agencija poslati rano upozorenje o poljoprivrednoj aktivnosti košnje koju treba obaviti kako ne bi bila naplaćena i administrativna kazna.

Foto: Depositphotos/zhaaks@gmail.com
  • 11.086
  • 597
  • 1

Putem Agronet sustava, SMS-a i e-maila poljoprivrednicima će doći podsjetnik o ranom upozorenju o poljoprivrednoj aktivnosti košnje, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralom razvoju.

"Podsjećamo vas, ukoliko niste, da obavite košnju do 15. srpnja na ugaru, trajnim nasadima, privremenim travnjacima na obradivom zemljištu (djetelinsko travnim smjesama, travno djetelinskim smjesama, travama i travolikim pašama), odnosno do 15. rujna na trajnim travnjacima (livade, pašnjaci i krški pašnjaci)", stajat će u upozorenju. 

Iznimka su, dodaju, intervencije na kojima ste se obvezali za odgođenu košnju: Ekstenzivno gospodarenje pašnjacima, Očuvanje travnjaka velike prirodne vrijednosti, Minimalni udio leguminoza od 20 posto na oraničnim površinama (eko pčelinja paša), Zaštita ptice kosca, Zaštita leptira na trajnim travnjacima, na kojima ne smijete kositi do propisanog termina za tu intervenciju.

"Ukoliko niste, obavite poljoprivrednu aktivnost ili odustanite na Jedinstvenom zahtjevu od površina na kojima aktivnost nije izvršena, kako vam ne bi bila naplaćena i administrativna kazna", poručuju.


Tagovi

Košnja Rok za košnju APPRRR Agencija za plaćanja Slanje obavijesti


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍