Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priodna nepogoda
  • 17.11.2023. 16:30

Imali ste štetu od prirodne nepogode? Provjerite račune

Krenula je isplata potpora za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda.

Foto: Karolina Rastija
  • 2.662
  • 244
  • 1

Započela je isplata potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda nastalih u 2023. godini. 

Kako javlja Ministarstvo poljoprivrede, prvi dio u ukupnom iznosu od 19 milijuna eura isplaćen je danas, 17. studenoga na račun 13.828 korisnika kojima je šteta u 2023. godini prijavljena u Registru šteta od prirodnih nepogoda, zaključno s 31. listopada 2023. godine.

Pravo na preostali iznos, u iznosu od 6 milijuna eura, korisnici će ostvariti u 2024. godini, po provedenoj konačnoj obradi podataka.

Napominju da se potpora dodjeljuje poljoprivrednicima koji ispunjavaju uvjete Programa u iznosu najviše 50% od ukupno prijavljene štete na području za koje je proglašena prirodna nepogoda.

Najmanji iznos po korisniku je 50, a najveći 10.000 eura.

Ukupni iznos omotnice je 25 milijuna eura.


Tagovi

Prirodna nepogoda Potpore Ublažavanje posljedica Štete Registar šteta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).