Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 30.07.2024. 13:30

Izmjene Pravilnika o provedbi intervencije 73.02. Obnova poljoprivrednog potencijala

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u javno je savjetovanje pustilo izmjene i dopune Pravilnika o provedbi intervencije 73.02. "Obnova poljoprivrednog potencijala“.

Foto: Depositphotos/MichalLudwiczak
  • 369
  • 23
  • 0

Izmjene i dopune Pravilnika o provedbi intervencije 73.02. "Obnova poljoprivrednog potencijala“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., u javnom su savjetovanju. 

Između ostalog, navode da "fizička osoba koja je bila nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora ostati nositelj ili član OPG, osim u slučajevima više sile i iznimnih okolnosti".

Također, ulaganje mora biti stavljeno u funkciju/uporabu ili biti spremno za uporabu do podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu, u suprotnom će Agencija za plaćanja korisniku izdati odluku o odbijanju zahtjeva za isplatu i/ili odluku o povratu sredstava. 

Ako se radi o obnovi objekta za skladištenje stočne hrane, korisnik je u godini nastanka i prije nastanka prirodne nepogode morao imati životinje i/ili proizvodnju stočne hrane.

Mijenja se i članak 23.

Tako sad stoji, Agencija za plaćanja osigurava da troškovi koji se financiraju u okviru intervencija iz ovoga Pravilnika nisu predmet nijednog drugog financiranja iz proračuna Europske unije.

Isti prihvatljivi troškovi ne smiju biti predmet nijednog drugog financiranja iz fondova/instrumenata/sredstava EU.

Isti projekt može primiti potporu i iz drugih izvora i fondova/instrumenata/sredstava EU samo ako ukupni kumulativni iznos potpore dodijeljen u okviru različitih oblika potpore ne premašuje najveći intenzitet ili iznos potpore primjenjiv na vrstu intervencije te uz izbjegavanje dvostrukog financiranja istih prihvatljivih troškova.

Cjelovito savjetovanje možete pročitati ovdje

Savjetovanje je otvoreno do 2. kolovoza 2024. 


Tagovi

Javno savjetovanje Intervencija 73.02. Obnova poljoprivrednog potencijala Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ljubav i priroda… Biljsko jezero. #RuralFoto #priroda