Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 01.09.2023. 10:30

Kada kreće isplata šteta nastalih zbog prirodnih nepogoda?

Isplaćeno će biti 4 milijuna eura korisnicima potpore kojima je šteta prirodnih nepogoda u ovoj godini prijavljena u Registru zaključno s 31. kolovoza 2023. godine, objavili su iz APPRRR-a.

Foto: Depositphotos/junrong
  • 7.769
  • 470
  • 0

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) obavijestili su poljoprivredne proizvođače koji imaju štetu u 2023. godini prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura da je Vlada RH donijela Program potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda nastalih u 2023. godini.

Potpora iz ovoga Programa dodjeljuje se korisnicima koji ispunjavaju uvjete Programa u iznosu najviše 50 posto od ukupno prijavljene štete od prirodnih nepogoda nastalih u 2023. godini u Registru šteta.

U 2023. godini izvršit će se isplata avansa sredstva potpore u ukupnom iznosu od 4 milijuna eura korisnicima potpore kojima je šteta prirodnih nepogoda u ovoj godini prijavljena u Registru zaključno s 31. kolovoza 2023. godine.

"Na preostali iznos potpore korisnici potpore ostvarit će pravo u 2024. godini, po provedenoj konačnoj obradi podataka o prijavljenim štetama od prirodnih nepogoda u 2023. godini iz Registra šteta od prirodnih nepogoda", navode iz APPRRR-a. Najmanji pojedinačni iznos potpore iz Programa po korisniku iznosi 50 eura, a najveći 10.000 eura.

Za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda osigurano 4 milijuna eura

Prihvatljivi korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave biljnom proizvodnjom, upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te imaju štetu od prirodnih nepogoda nastalih od siječnja do svibnja 2023. godine prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura, a nemaju osiguran usjev od prirodne nepogode za koju su prijavili štetu od prirodne nepogode u Registru.

Korisnici mjere 17. Programa ruralnog razvoja – Osiguranje usjeva, životinja i biljaka, ako su osigurani od posljedica prirodnih nepogoda nisu prihvatljivi za potporu u okviru ovog Programa.

Više o potpori možete pronaći ovdje


Tagovi

Potpore Prirodne nepogode APPRRR Isplate Štete


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.