Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strategija
  • 02.02.2021. 12:00

LAG Sava: Ispunjavanjem ankete sudjelujte u kreiranju nove razvojne strategije

Pomozite nam da kroz natječaje u sljedećem programskom razdoblju što bolje odgovorimo upravo na vaše potrebe, pozvali su poljoprivrednike iz LAG Sava.

Foto: Depositphotos/kaninstudios
  • 435
  • 199
  • 0

Na području 11 jedinica lokalnih samouprava u tijeku su projekti ukupne vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna provedeni kroz LAG Sava.

Riječ je o natječajima iz "Lokalne razvojne strategije 2014-2020"', s tim da su prvi raspisali u 2018. godini, a do kraja prošle godine njih pet putem kojih su se korisnicima s područja ove Lokalne akcijske grupe dodijelila sredstva u iznosu 7.441.900,04 kuna. Iznos ukupnih investicija, jer su u provedbi mnogih projekata i korisnici snosili dio troškova, je 10.731.204,53 kn.

Tako su na područje Općine Dubravica dodijeljena sredstva LAG-a u iznosu 754.340,50 kuna dok su ulaganja uz vlastita sufinanciranja korisnika u ovoj općini visokih 1.219.668,04 kuna. Najviše sredstava, pak, dodijeljeno je korisnicima s područja Grada Jastrebarskog.

"Fokus svih dosadašnjih natječaja je bio na mladim i obrazovanim poljoprivrednicima", napominju iz LAG-a. 

Točnije, kroz kriterije odabira, prednost su ostvarivali mladi poljoprivrednici s radnim iskustvom u ovom sektoru, ekološki proizvođači kao i oni koji su se obrazovali iz područja poljoprivrede, veterine ili prehrambene tehnologije.

Namjera da na ovaj način potaknu mlade i osposobljene osobe na bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom sukladno podacima, pokazala se, kažu, uspješnom. Tako je potporu ostvarilo 25 mladih poljoprivrednika i to u ukupnom iznosu od 3.161.689,43 kuna. Za projekte koje provode oni upisani u Upisnik ekoloških proizvođača, njih šest, dodijeljeno je 773.143,50 kuna. 

"Iznimno uspješna je i činjenica kako su potpore ostvarila 53 korisnika koji su educirani u području poljoprivrede, veterine i prehrambene tehnologije", ističu. 

Cjelokupni dokument Evaluacije sa svim podacima dostupan je na njihovoj web stranici. 

Obzirom da prethodi izrada nove Lokalne razvojne strategije za sljedeće programsko razdoblje te kako bi i u narednom periodu što bolje odgovorili na njihove potrebe, pozivaju poljoprivrednike da ispune kratku google anketu. 


Tagovi

LAG Sava Projekti Lokalna razvojna Strategija Mladi poljoprivrednici Anketa


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LAG SAVA

Ulica bana Josipa Jelačića 48, 10290 Zaprešić, Hrvatska
tel: +385 1 4008 135, e-mail: maja.cicko@lagsava.hr web: http://www.lagsava.hr/