Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mlijeka
  • 09.06.2020. 13:30

Malim mljekarama isplaćeno 2,5 milijuna kuna izvanredne pomoći

Ministarstvo poljoprivrede obavještava da je zbog iskorištenja predviđenih financijskih sredstava zatvorena privremena izvanredna mjera pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Foto: JumpStory
  • 287
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava sve zainteresirane strane da je zbog iskorištenja predviđenih financijskih sredstava, s danom 5. lipnja 2020. godine, zatvorena privremena izvanredna mjera pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, koja se sukladno Odluci o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, provodi od 2. travnja ove godine.

Sve infomacije o ovoj odluci možete pronaći ovdje.

Mjera se provodila povlačenjem s tržišta i otkupom mliječnih proizvoda te daljnjom besplatnom distribucijom osobama u potrebi, a obuhvatila je male mljekare, koje su u 2019. godini, od proizvođača mlijeka u Republici Hrvatskoj, otkupile i preradile manje od 14 milijuna litara mlijeka. 

Financijsku pomoć je iskoristilo 8 malih mljekara, a dogovoren je otkup za 175.987 kg proizvoda, čime se predviđa utrošak od 2,5 milijuna kuna, što je ujedno i cjelokupni iznos predviđene pomoći malim mljekarama.

"Podjela dogovorenih količina mliječnih proizvoda je još uvijek u tijeku, a do danas je podijeljeno 143.789 kg proizvoda na 59 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi“, navode iz Ministarstva.

Mjere pomoći malim mljekarama: otkupljeno i donirano 80 tona mliječnih proizvoda

Učinci provedbe ove mjere uključuju pomoć malim mljekarama s problemima u poslovanju, kontinuirani otkup mlijeka od hrvatskih proizvođača te besplatnu podjelu visokokvalitetne domaće hranu hrane osobama u potrebi.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Otkup Mlijeko Pomoć Ministarstvo poljoprivrede COVID 19


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U očekivanju svježeg mlijeka... #RuralFoto #životinje