Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendije
  • 11.10.2023. 12:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja stipendirati studente biotehničkih znanosti

Za stipendiranje studenata biotehničkih znanosti do sada je isplaćeno preko četiri milijuna eura. Potpisani su novi sporazumi o suradnji.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.365
  • 67
  • 0

Nastavlja se stipendiranje studenata biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema za naredne četiri akademske godine, objavili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Naime, nove Sporazume o suradnji potpisala je ministrica Marija Vučković s rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivanom Samardžićem, dekanom Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Krunoslavom Zmaićem, dekanom Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Jurislavom Babićem i dekanom Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Borislavom Miličevićem.

Sredstva za provedbu ove aktivnosti osiguravaju se u Državnom proračunu u iznosu od milijun eura za svaku akademsku godinu.

Tko ima pravo na stipendije?

Kako je istaknula ministrica Vučković, Vlada i Ministarstvo kroz različite aktivnosti podržavaju mlade i njihov interes za bavljenje poljoprivredom, pri čemu je samo za stipendiranje studenata biotehničkih znanosti do sada isplaćeno 4.094.498 eura.

Provedba projekta nastavlja se po dosadašnjem modelu; Ministarstvo svake godine objavljuje javni poziv na temelju kojeg sklapa ugovore s visokim učilištima i dodjeljuje sredstva iz državnog proračuna za stipendiranje studenata. Pravo na dodjelu imaju redoviti i izvanredni studenti upisani u studijske programe koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija za studijski program iz biotehničkih znanosti na visokim učilištima.


Tagovi

Stipendije Ministarstvo poljoprivrede Biotehničke znanosti Studenti


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB