Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kompenzacija
  • 12.03.2024. 09:00

Novi krug potpora za ratare za kompenzaciju rasta troškova

Riječ je o dopuni programa kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela u studenom 2023., podsjeća Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Karolina Rastija
  • 19.439
  • 1.036
  • 0

Europska komisija odobrila je jučer Program državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva u ukupnoj vrijednosti do 15 milijuna eura.

Riječ je o dopuni programa kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela u studenom 2023., podsjeća Ministarstvo poljoprivrede. 

"Kako je odaziv na javni natječaj bio visok te je prijavljeni broj proizvođača i površina ratarskih kultura bio viši od očekivanog što je dovelo do nižeg konačnog intenziteta potpore po hektaru od planiranog iznosa od 135 eur/ha, pripremili smo dodatni Program potpore za kompenzaciju", napominju.

Ratari ogorčeni: Obećano im 135, a isplaćeno ni 32 €/ha potpore?!

U okviru navedenih 15 milijuna eura, za potporu će biti prihvatljivo prvih 30 ha poljoprivrednih površina na kojima je korisnik potpore uzgajao pšenicu i/ili ječam i/ili zob i/ili tritikale i/ili pir i/ii raž i/ili uljanu repicu u 2023. godini.


Tagovi

Kompenzacija troškova Ministarstvo poljoprivrede Ratari Javni natječaj Državna potpora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja