Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje
  • 07.06.2024. 09:00

Objavljen je natječaj za provedbu intervencije 76.01, na raspolaganju 13 milijuna eura

Cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove poljoprivredne proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima, navodi APPRRR.

Foto: Karolina Rastija
  • 4.347
  • 272
  • 1

Drugi Natječaj za provedbu intervencije 76.01. "Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

"Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 EUR, a intenzitet javne potpore je 70 posto prihvatljive premije osiguranja", stoji u objavi.

Napominju i da je ukupan iznos raspoloživih sredstava 13.338.000 EUR, a cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove poljoprivredne proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima.

Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva je od 12:00 sati 25. srpnja do 12:00 sati 31. prosinca 2024. godine.

Navode i da nakon popunjavanja u AGRONET-u, zahtjev za isplatu potpore elektronički podnosi isključivo korisnik putem  Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS), u skladu s Uputom za elektroničko podnošenje zahtjeva koja čini sastavni dio natječaja. Za elektroničko podnošenje korisnik mora biti prijavljen u AGRONET putem NIAS-a.

Osiguranje usjeva samo uz punu uplatu premije bez obzira na sufinanciranje Ministarstva?

Detaljnije pogledajte ovdje.


Tagovi

Natječaj Intervencija 76.01 APPRRR Osiguranje proizvodnje Potpora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja