Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 5
  • 22.07.2023. 09:00

Objavljen natječaj: Za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala 2 milijuna eura

Visina javne potpore je 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, navodi APPRRR.

Foto: Karolina Rastija
  • 6.533
  • 405
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je osamnaesti natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Kako navode, svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama (osim potresa) koje su se dogodile u 2023. godini, a kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 2 milijuna eura, a visina javne potpore je 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju je od 12:00 sati 4. rujna do 12:00 sati 6. studenoga 2023. godine. 


Tagovi

Natječaj Mjera 5 Obnova zemljišta Obnova proizvodnog potencijala APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).