Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sektor vina
  • 19.06.2024. 09:00

Objavljen natječaj, za restrukturiranje i konverziju vinograda do 550.000 eura po projektu

APPRRR je objavila natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike za intervenciju 58.1.a.01. Restrviney.

Foto: Martina Pavlović (ilustracija)
  • 223
  • 25
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervenciju 58.1.a.01. Restrviney – Restrukturiranje i konverzija vinograda

Prema natječaju, između ostalog stoji da je cilj intervencije povećanje produktivnosti i konkurentnosti uz inovativne tehnologije i poboljšanje praksi koje doprinose prilagodbi i ublažavanju klimatskih promjena.

Površina na kojoj se planira provedba je prihvatljiva ako je u Vinogradarskom registru prijavljena pod ARKOD šiframa vrste uporabe poljoprivrednog zemljišta 410 (vinograd) ili 490 (mješoviti višegodišnji nasad), a u naravi je vinograd u kojem se proizvodi grožđe za proizvodnju vina te za koju je podnesena Izjava o proizvodnji u skladu s propisima kojima se uređuje vinarstvo u vinskoj godini koja je prethodila podnošenju zahtjeva za potporu.

Vinograd starosti do 10 godina nije prihvatljiv za provođenje aktivnosti konverzije sorti, (uključujući i precjepljivanje) i premještanje).

Maksimalni iznos potpore po projektu je 550.000 eura.

Razina potpore za restrukturiranje iznosi:

  • do 75% prihvatljivih troškova restrukturiranja i konverzije vinograda
  • do 80% prihvatljivih troškova restrukturiranja i konverzije vinograda na površinama na kojima je nagib veći od 40%

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu za intervenciju i dostavu istog je od 24. lipnja od 12:00 sati do 15. srpnja do 12:00 sati.

Natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje.


Tagovi

Natječaj Restrukturiranje vinograda Zahtjev APPRRR Potpora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje