Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 25.12.2019. 09:00

OPG-ima s potpomognutih područja dodatnih 8,3 milijuna kuna

Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo je listu odabranih projekata i predložilo ministrici donošenje Dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za još 138 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: Depositphotos/paulgrecaud
  • 2.273
  • 168
  • 0

OPG-ima s potpomognutih područja osigurano je dodatnih 8,3 milijuna kuna. 

"Radi velikog interesa prijavitelja na Natječaj za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina izvještavamo da je Ministarstvo poljoprivrede objavilo Izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kojima je povećana ukupna vrijednost Natječaja i to sa 7,5 milijuna kuna za 8,3 milijuna kuna, a što ukupno iznosi 15,8 milijuna kuna", objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako objašnjavaju, povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo je listu odabranih projekata, u skladu s odredbama Natječaja i predložilo ministrici poljoprivrede donošenje Dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za još 138 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Dopuna Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava sadrži popis obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, razvojnu skupinu kojoj pripadaju te mjesto.

Malim OPG-ima na potpomognutim područjima dodijeljeno 7,4 milijuna kuna

"S obzirom na veliki odaziv na ovaj Natječaj, ovime možemo obavijestiti da će Ministarstvo poljoprivrede i u sljedećoj, 2020. godini objaviti natječaj kojim će sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske dati potporu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za održiv razvoj, povećanje obujma proizvodnje, modernizaciju i unaprjeđenje poslovanja te očuvanje radnih mjesta kao i stvaranje novih radnih mjesta na ruralnim područjima", zaključuju iz Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpomognuta područja OPG Natječaj Nacionalne manjine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".