Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 06.08.2020. 12:00

Otvoren natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu vrijedan 15,9 milijuna eura

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj u okviru mjere "Produktivna ulaganja u akvakulturi", namijenjen marikulturi i slatkovodnom ribarstvu.

Foto: Jumpstory
  • 167
  • 292
  • 0

Objavljen je novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode na svojoj stranici, u okviru mjere II.2./II.3./II.4. "Produktivna ulaganja u akvakulturi", na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje za ulaganja u marikulturu i slatkovodnu akvakulturu. Cilj je poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne i na znanju utemeljene akvakulture te obuhvatiti sva ulaganja za povećanje proizvodnje i modernizaciju postojećih uzgojnih kapaciteta, a prihvatljiva bi mogla biti i ulaganja koja se provode u svrhu uspostave novih uzgajališta.

Za ribarstvo i akvakulturu otvoreno 5 novih natječaja vrijednih 274 milijuna kuna

Između ostalog, ulaganja koja se mogu sufinancirati u okviru ovoga natječaja obuhvaćaju produktivna ulaganja u akvakulturu, diversifikaciju proizvodnje u akvakulturi unaprjeđenje, kvalitete i dodane vrijednosti proizvoda akvakulture, poboljšanje radnih i sigurnosnih uvjeta radnika u akvakulturi te poboljšanje i osuvremenjivanje povezano sa zdravljem i dobrobiti životinja, smanjenje negativnog utjecaja ili poticanje pozitivnih učinaka na okoliš i povećanje učinkovitosti resursa, uključujući ulaganja koja dovode do znatnog smanjenja učinka na potrošnju i kvalitetu vode, povećavaju energetsku učinkovitost te potiču diversifikaciju prihoda poduzeća u području akvakulture putem razvoja komplementarnih aktivnosti.

Prijave na natječaj su otvorene do 1. studenog 2020. godine, a sve detaljne informacije i popratne dokumente možete pronaći ovdje.

Ovo je četvrti natječaj koji se provodi kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. - 2020. Do danas je Ministarstvo poljoprivrede kroz ovu mjeru dodijelilo 255 milijuna kuna, a isplatilo 146 milijuna kuna potpore.

Prijave na natječaj su otvorene do 1. studenog 2020. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Natječaj Akvakultura Ribarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ja sam budući "Kapitalac". #RuralFoto #životinje