Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni pozivi
  • 27.03.2024. 10:15
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoreno 16 javnih poziva za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Osječko-baranjska županija osigurala je čak 834.300 eura, a program nudi i šest novih mjera: za rekategorizaciju, podizanje plastenika i staklenika, podizanje i rekonstrukciju intenzivnih nasada jabuka, ekstenzivnih nasada u voćarstvu...

Foto: Depositphotos/cherryandbees
  • 14.326
  • 753
  • 0

Čak 16 javnih poziva za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije, otvoreni su od danas, 27. ožujka.

Novi Program mjera potpora za razdoblje 2024. - 2027. donijela je Županijska skupština, a ukupno je za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

Ističu da pored mjera iz ranijih godina, Program nudi i šest novih: za rekategorizaciju, za podizanje plastenika i staklenika za uzgoj povrća i voća, za podizanje i rekonstrukciju intenzivnih nasada jabuka, podizanje i rekonstrukciju ekstenzivnih nasada u voćarstvu, očuvanje pčelinjeg fonda te za manifestacije, promociju i plasiranje poljoprivredne proizvodnje. U tijeku su i tri javna poziva za sufinanciranje kamata na kredite u poljoprivredi.

Javni pozivi otvoreni su sve do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2024. godine. 

Iz Županije navode da ovisno o mjeri, korisnici mogu biti poljoprivrednici koji obavljaju ovu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu, upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili Upisnik poljoprivrednika kao samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo, obrt ili trgovačko društvo registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti

Intenzitet i visina pojedine potpore, kao i uvjeti i potrebna dokumentacija dostupni su ovdje

U mjeri za istraživačke projekte korisnici su pravne osobe registrirane za djelatnosti znanstvenog istraživanja i razvoja, a u mjeri za manifestacije, promociju i plasiranje poljoprivredne proizvodnje, osim poljoprivrednika, korisnici mogu biti i zadruge i udruge koje djeluju i osnovane su radi poljoprivrede, njezina promicanja i/ili pružanja stručne pomoći s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja.


Tagovi

Javni pozivi Potpore Potpore u poljoprivredi Potpore ruralnom razvoju OBŽ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner