Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 1
  • 14.06.2023. 09:45

Podnesite zahtjev za potporu za povećanje troška energenata

Ovom potporom nastoje se sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost subjekata koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda i održati proizvodnju, navodi APPRRR.

Foto: Depositphotos/ALesik
  • 2.161
  • 106
  • 0

U tijeku je podnošenje zahtjeva za Mjeru 1. Potpora za povećanje troška energenata izuzev prirodnog plina i električne energije iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda.

Zahtjev se podnosi do 20. lipnja, isključivo poštom preporučeno s povratnicom, u zatvorenoj omotnici, na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom "Mjera 1. Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda“.

Ovom potporom nastoje se sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost subjekata koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda i održati proizvodnju.

Kako pojašnjava APPRRR, prihvatljiv trošak na temelju kojeg se izračunava potpora utvrđuje se kao povećanje troškova energenata izuzev prirodnog plina i električne energije tijekom razdoblja od 1. veljače 2022. godine do 31. prosinca 2022. godine, u odnosu na odgovarajuće razdoblje tijekom 2021. godine.

Povećanje troškova izračunava se usporedbom prosječne cijene po jedinici energenta u referentnom razdoblju i prosječne cijene po jedinici energenta u prihvatljivom razdoblju. Količina energenta koja se koristi za izračun ne može biti veća od količine istog energenta u referentnom razdoblju.

Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća te velika poduzeća koja prerađuju poljoprivredne proizvode životinjskog i/ili ne-životinjskog podrijetla te udovoljavaju jednom od navedenih uvjeta. 

Detalje pronađite ovdje

Najviši iznos potpore po korisniku ne prelazi 50 posto prihvatljivih troškova i ne može biti veći od 2.000.000 eura po poduzetniku.


Tagovi

Mjera 1 Potpora Kompenzacija Troškovi energenata APPRRR Saniranje gubitaka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).