Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 27.06.2023. 09:00

PVP za voće, povrće i šećernu repu - ne zaboravite dokaze o isporučenim količinama

Ako korisnik ne dostavi valjane dokaze na vrijeme, proizvodno vezana potpora mu neće biti isplaćena, upozoravaju iz APPRRR-a.

Foto: Depositphotos/arturnyk1
  • 1.746
  • 126
  • 0

Poljoprivrednici koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za proizvodno vezanu potporu (PVP) za voće, povrće i šećernu repu za 2023. godinu u obvezi su Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostaviti dokaze o isporučenoj količini ploda.

Između ostalog, Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu je propisano kako korisnici te PVP moraju u 2023. godini isporučiti ropisanu minimalnu količinu po hektaru za svaku prihvatljivu vrstu.

Iz APPRRR-a naglašavaju da je korisnik kako bi ostvario potporu za 2023. godinu, u obvezi dostaviti Agenciji za plaćanja dokaze o isporučenoj količini ploda najkasnije do 31. siječnja 2024. godine. Ne dostavi li valjane dokaze do navedenog datuma, PVP mu neće biti isplaćena.

Kako navode, za pravne osobe i OPG obveznike upisa u Registar poreznih obveznika, dokazi o isporučenoj količini voća i povrća su računi, otpremnice, skladišna primka ili drugi odgovarajući dokument iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi količina sirovine iz vlastite proizvodnje, a koja je upućena na preradu u pogone korisnika.

Za OPG i SOPG koji nisu obveznici prijave u Registar poreznih obveznika, dokazi jesu podaci o prodanim količinama iz Evidencije o poljoprivrednoj proizvodnji i prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda OPG-a, koju su obvezna voditi.

Za voće i povrće koje se prodaje po komadu (jedinicama), u dokazima o isporučenoj količini mora biti navedena masa isporučenih komada (jedinica).

Za pravne osobe i OPG obveznike upisa u Registar poreznih obveznika dokaz o isporučenoj količini šećerne repe jesu računi ili otpremnice, a za korisnika koji je ujedno proizvođač i prerađivač šećerne repe, dokaz o isporučenoj količini je skladišna primka ili drugi odgovarajući dokument iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi količina sirovine iz vlastite proizvodnje.

Za OPG i SOPG koji nisu obveznici prijave u Registar poreznih obveznika dokazi o isporučenoj količini šećerne repe su podaci o prodanim količinama iz Evidencije o poljoprivrednoj proizvodnji i prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda OPG-a.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

APPRRR Dokaz Isporučene količine PVP Voće Povrće Šećerna repa Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje