Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 15.11.2023. 08:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Uručeni ugovori iz mjera 4 i 8, uskoro natječaji iz Strateškog plana

Radi se mahom o investicijskim projektima koji će na ovaj način modernizirati i povećati konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava i povećati dodanu vrijednost svojim proizvodima, čulo se na uručenju ugovora.

Foto: Depositphotos/bugarskipavle3.gmail.com
  • 1.177
  • 66
  • 0

Ugovore iz Programa ruralnog razvoja za 38 poljoprivrednika ukupne vrijednosti 7,59 milijuna eura, uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Riječ je ostvarivanju potpore na natječajima operacija 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“, 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije“, 4.2.1. "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“, 8.6.1. "Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ i 8.6.2 "Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“.

Kako je istaknula, radi se mahom o investicijskim projektima koji će na ovaj način modernizirati i povećati konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava i povećati dodanu vrijednost svojim proizvodima. 

Prijavili ste se na natječaje iz mjera 4 i 6? Evo kada biste mogli doznati rezultate

"Između ostalog, ovi 7,5 milijuna eura vrijedni ugovori donose ulaganja u objekte za preradu mesa, skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, podizanje trajnih nasada i navodnjavanje na 14 poljoprivrednih gospodarstava, dok će tri mliječne farme povećati svoju proizvodnju i uvelike modernizirati poslovanje", istaknula je ministrica. 

Kaže i da se ugovori odnose na projekte korištenja obnovljivih izvora energije, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš, ali i na modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u sektoru šumarstva. 

Korisnici su s područja Virovitičko-podravske, Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske, Međimurske, Brodsko-posavske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Šibensko-kninske, Zadarske, Istarske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

"Uskoro će biti objavljeni novi natječaji u okviru Strateškog plana do 2027. godine", najavila je. 


Tagovi

Ruralni razvoj Ugovori Mjera 4 Mjera 8 Natječaji Strateški plan


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).