Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 03.06.2022. 09:40

Za obnovu poljoprivrednog potencijala zbog nepogoda 20 milijuna kuna

Netom prije stravičnog nevremena koje je pogodilo Zagorje, Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1.

Foto: Fb/Od našeg grunta do vašeg stola
  • 676
  • 104
  • 0

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja, u javnom je savjetovanju. 

Kako je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, svrha mu je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama osim potresa i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos je 20 milijuna kuna, a visina javne potpore 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. 

Savjetovanje koje je otvoreno jučer, 2. lipnja, svega par sati prije strahovitog nevremena koje je poharalo ponajviše područje Krapinsko-zagorske županije, otvoreno je do 8. lipnja 2022.

Nacrt natječaja pročitajte ovdje

S obzirom na ove štete, kao i nedavnu tuču koja je uništila 40 posto hrvatske cvjećarske proizvodnje, planirani iznos teško da će biti dostatan. 


Tagovi

Nacrt natječaja Obnova potencijala Nepogoda Štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...