Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izmjene natječaja
  • 08.12.2023. 09:00

Za OPG-ove na područjima naseljenim nacionalnim manjinama dodatnih milijun eura

Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je blizu pet milijuna eura za 500 malih poljoprivrednih gospodarstava na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Foto: Ranka Vojnović (ilustracija)
  • 2.058
  • 157
  • 0

Izmjenu Natječaja za financiranje projekata u 2023. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, u skladu s navedenom izmjenom dodatna sredstva od milijun eura raspoređena su za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se nalaze na područjima jedinica lokalne samouprave svrstane u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine.

"Ovim Programom koji se provodi šestu godinu za redom pomažemo malim OPG-ovima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području", ističu iz Ministarstva.

Cilj je, kažu, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

U skladu s Odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava od 6. studenoga 2023. godine Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je 4.908.127,63 eura za 500 malih poljoprivrednih gospodarstava. Ukupno je tijekom proteklih šest godina provedbe Programa isplaćeno 19,5 milijuna eura za 2.236 korisnika.


Tagovi

Ministarstvo poljorivrede Izmjene natječaja OPG-ovi Nacionalne manjine Dodatna sredstva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo