Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prekogranična suradnja
  • 25.10.2022. 13:30

Za osam županija 80 milijuna eura - koji projekti će biti sufinancirani?

Prijavitelji na ovom pozivu moći će ostvariti sufinanciranje projekta u iznosu od 80 posto, najavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Foto: Depositphotos/zestmarina
  • 1.962
  • 110
  • 0

Program prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021.-2027. odobren je od strane Europske komisije 10. kolovoza 2022. godine, a njegova ukupna sredstva iznose 172,98 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prvi poziv za programsko razdoblje iznosi 80 milijuna eura, a obuhvatit će 8 županija. Riječ je o Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj te Zadarskoj.

"Projekti koji će biti sufinancirani odnosit će se na održiv rast u plavoj ekonomiji, pomorski i multimodalni transport, kulturu i turizam za održiv razvoj te promicanje prilagodbi klimatskim promjenama te jačanje i očuvanje prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture", pojasnili su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Kako navode, stopa sufinanciranja ovog poziva iznosit će 80 posto. 

Na ovaj poziv mogu se prijaviti nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela i njihova udruženja, javnopravna tijela, neprofitne, profitne te međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU te prema međunarodnom pravu i škole te obrazovne ustanove.

"Uvjerena sam da će program dobiti veliki broj kvalitetnih projektnih prijedloga od kojih će najbolji projekti biti ugovoreni i uspješno realizirani", poručila je ministrica reginalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak na početnoj konferenciji Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2021.-2027. u Veneciji gdje je najavila prvi poziv za novo programsko razdoblje.


Tagovi

Prekogranična suradnja Nataša Tramišak Projekti Sunfinanciranje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.