Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EPPO
  • 29.02.2024. 13:40

Uhićen bivši ministar gospodarstva, dobio subvencije za tulipane koje nikada nije posadio?

Ured europskog javnog tužitelja sumnjiči dvije osobe da su počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru

Foto: AK grafika*
  • 1.500
  • 119
  • 0

Još jedan bivši ministar našao se na popisu osumnjičenika Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) zbog sumnje na subvencijske prijevare u poljoprivredi. 

Kako je prvi doznao i objavio RTL, uhićen je Hrvoje Vojković, bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva u vladi Ivice Račana koji je navodno dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio. 

Kako je objavio EPPO, hitne dokazne radnje provode u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba. 

Navode da se sumnja da su počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a koja su sufinancirana sredstvima Europske unije. 

Nakon ispitivanja osumnjičenika donijet će odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada, kažu, neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti. 

*Naslovna fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL, Depositphotos/Catstyecam


Tagovi

Ured europskog javnog tužitelja EPPO Uhićenje Bivši ministar Hrvoje Vojković Subvencije Tulipani


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...