Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 2023
  • 01.01.2024. 09:00

Što je obilježilo Agroklub u 2023. godini?

Agroklub je prošle godine na portalu publicirao više od 10 tisuća medijskih sadržaja, a našoj se zajednici pridužilo novih 4,5 tisuća registriranih korisnika

Foto: Depositphotos/valio84sl
  • 928
  • 41
  • 0

Poljoprivrednu 2023. obilježile su razne nevolje. Afrička svinjska kuga uzela je maha i napravila enormne štete brojnim svinjogojcima. 

Proizvođači mesa po principu povezanosti ponude i potražnje svjedočili su periodima nesigurnosti te značajnim oscilacijama otkupnih cijena.

Ljetni period protekao je u znaku niskih razina cijena ratarskih kultura, ali i značajnih šteta na pojedinim lokalitetima uslijed olujnih vjetrova.

Kod voća i povrća sezona se bitno razlikovala ovisno o kulturi, sorti, ali i samoj mikrolokaciji. Pa je tako i dio vinograda i voćnjaka pretrpjelo štete u doba cvatnje, pa pojedini vinari narednu godinu dočekuju samo sa zalihama iz prethodnih.

Ključna je dinamika

Sve te pojavnosti pratili smo na Agroklubu, pokušavajući odgovoriti na potrebu poljoprivrednika za kvalitetnom i pravovremenom informacijom.

Dinamika je ključna riječ. Publicirano je više od 10 tisuća različitih medijskih sadržaja, a našoj se zajednici pridužilo novih 4,5 tisuća registriranih korisnika.

Službena analiza posjećenosti u svojoj četvrtoj reinkarnaciji kaže da je web izdanje Agrokluba u 2023. godini posjetilo 9,3 milijuna korisnika pri čemu je otvoreno više od 34 milijuna stranica kroz 25 milijuna posjeta - portala, oglasnika, baza podataka i KLUB-a.

Našu je godinu obilježilo i prvo izdanje RuralFoto izbora za najbolju ruralnu fotografiju, na koji je pristiglo više od 1000 Vaših kadrova. O kvaliteti pristiglih radova najbolje svjedoči podatak da je pobjednička fotografija, nakon našeg izbora osvojila nagradu i na izboru čuvenog foto natječaja National Geographica.

Konferencija AgroRocks je u rujnu u Osijeku okupila više od 180 sudionika na aktualne teme izazova klimatskih promjena, gdje je prigodno obilježeno i prvih 15 godina rada Agrokluba.

Proteklu godinu obilježio je i izbor našeg Vedrana Stapića za predsjednika Društva agrarnih novinara Hrvatske, kao i informacija da će Hrvatska 2026. godine ugostiti svjetski kongres novinara koji prate poljoprivredu.

Pratite nas sve više

Usprkos sve brojnijim problemima ove društvene mreže, naša Facebook zajednica i dalje raste, a na njoj se danas okuplja više od 200.000 pratitelja. I bratski Instagram je rastao i na kraju 2023. dosegao više od 7.400 followera.

Vrijedi notirati i Agroklub profil na poslovnoj mreži LinkedIn koji je i ove godine ostvario skok followera pa tako i na ovoj poslovnoj mreži bilježimo njih 2180. I zelena X zajednica (nekadašnji Twitter) narasla je unatoč svim lutanjima Maskove lajne. 

I naši video sadržaji objavljeni kroz YouTube kanal rezultirali su s rastom broja pratitelja čime smo godinu na najpopularnijem video servisu zaključili s njih 10,9 tisuća. 

Mobilne aplikacije Agroklub na iOS i Android platformi doživjele su ozbiljan rast u istih 365 dana, a upravo u toj domeni možete očekivati novitete.

Dragi čitatelju, tebi i tvojoj obitelji želimo sretnu Novu godinu, uz obilje mira, zdravlja i ljubavi! Želimo ti da ove dane provedeš u zajedništvu i veselju, a neka nam nadolazeća 2024. godina svima bude uspješnija, plodnija i rodnija!


Tagovi

Agroklub Nova godina Agroklub 2023 Vedran Stapić AgroRocks RuralFoto Ključna riječ


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda