Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Upravljajte gospodarstvom sa dlana svoje ruke

Tehnologija je transformirala gotovo svaku industriju - poljoprivreda nije iznimka. Kao iskusni direktor prodaje u tvrtki za razvoj poljoprivrednog softvera, iz prve ruke sam vidio kako mobilne aplikacije revolucioniraju način na koji farmeri upravljaju svojim poslovanjem.

Danas možete nadzirati svoja polja, pratiti financije i koordinirati radnike sa svojeg pametnog telefona ili tableta, iz bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme. Iako je poljoprivreda jedno od najstarijih zanimanja, prihvaćanje inovativne mobilne tehnologije može pomoći učiniti je jednom od najnaprednijih i najprofitabilnijih.

Snaga mobilne povezivosti

Nikada neću zaboraviti svoj prvi sastanak s klijentom u vinogradima Napa Valleyja. Vlasnik je izašao da se javi na poziv i ispriča - ali na moje iznenađenje, video konferencirao je s europskim distributerima direktno sa svog iPhonea! Shvatio sam kako je brzi razvoj mobilnih inovacija omogućio povezivost u pokretu iz bilo kojeg mjesta.

Isto je sada moguće i na farmama s prilagođenim mobilnim aplikacijama. Evo nekih ključnih prednosti:

Nadziranje polja i imovine u stvarnom vremenu

Uz IoT senzore na terenu i bežičnu povezivost, farmeri mogu provjeravati razine vlažnosti tla, napredak rasta usjeva i vitalne znakove stoke iz svojeg dnevnog boravka. Upozorenja pružaju trenutne obavijesti ako neki parametar padne izvan željenih raspona. To omogućuje brzo identificiranje i rješavanje problema prije nego što eskaliraju.

Tijekom testiranja za mliječnu farmu, naša pametna ovratnica obavijestila je farmera da krava pati tijekom porođaja. Bio je u mogućnosti pravovremeno dobiti liječničku pomoć i izbjeći gubitak majke i teleta.

Brži odgovor na promjenjive uvjete

Uvjeti na farmi mogu se brzo mijenjati - obilne kiše, kvarovi strojeva, pogoršanje zdravlja životinja. Mobilna povezivost omogućuje farmerima i radnicima da odmah surađuju kako bi riješili nastale probleme.

Prošlog proljeća, kada je tuča pogodila voćnjak jabuka jednog od naših klijenata neposredno prije žetve, tim je brzo koordinirao berbu preostalog voća u roku od nekoliko sati - uštedjevši na tisuće potencijalnih gubitaka. Podaci i komunikacija u stvarnom vremenu su ključni.

Pristup informacijama s bilo koje lokacije

Farmeri su često u pokretu - na poljima, u stajama, vozilima. Mobilne aplikacije im daju fleksibilnost pristupa svim potrebnim podacima bez obzira gdje se nalaze.

Bilo da provjeravaju razine zaliha, prate pošiljke, nadziru telemetrijsku opremu ili odobravaju kupnje, farmeri mogu upravljati radnim tokovima s bilo kojeg mjesta.

Naša mobilna platforma također omogućuje farmerima da nesmetano nastave rad i kada su offline. Podaci se automatski sinkroniziraju kada se ponovno uspostavi veza.

Ključne značajke modernih poljoprivrednih aplikacija

Iako se potrebe svake farme razlikuju, postoje neke ključne značajke koje moderne mobilne aplikacije mogu pružiti kako bi povećale učinkovitost:

Jednostavno i intuitivno sučelje

Poljoprivredni proizvođači često nemaju tehničko obrazovanje. Zbog toga su naše aplikacije osmišljene s fokusom na intuitivno korisničko iskustvo - jednostavni izbornici, jasna vizualizacija podataka i optimizacija dodira kako bi se smanjila krivulja učenja.

Kontekstualni tutoriali i ugrađeni chatbotovi pružaju korisne smjernice. Testiranje korisnika osigurava da navigacija i značajke odgovaraju potrebama farmera.

Fleksibilnost među platformama

Naše aplikacije izvorno su izrađene za iOS i Android. To farmerima pruža fleksibilnost da koriste uređaj po svom izboru.

Podaci i postavke se sinkroniziraju među platformama putem clouda. Na taj način farmeri mogu prelaziti s jednog uređaja na drugi bez problema.

Funkcionalnost offline

Nestabilna internetska veza može biti glavobolja, posebno u ruralnim područjima. Naše aplikacije pružaju osnovne funkcionalnosti poput nadzora i snimanja podataka čak i kada su offline. Jednom kada se ponovno povežu, nastavlja se sinkronizacija podataka.

Tijekom prekida veze, lokalno spremanje u predmemoriju zadržava osnovne informacije. To sprječava frustracije zbog nestabilnosti.

Praćenje lokacije imovine

Mapiranje imovine farme poput vozila, opreme i stoke putem GPS-a omogućuje vidljivost na daljinu. Također je moguće geotagiranje točaka podataka na poljima.

Ako se stroj pokvari u stražnjem polju, njegova lokacija odmah će se pojaviti na mobilnoj mapi, ubrzavajući popravak. Pronalaženje izgubljene stoke također postaje lakše.

Nadzor vremena i upozorenja

Naše mobilne platforme integriraju vremenske podatke u stvarnom vremenu, upozorenja i prognoze, omogućujući proaktivno planiranje za navodnjavanje, primjenu gnojiva, berbu i još mnogo toga.

Automatska obavještenja o ekstremnim uvjetima pomažu u zaštiti stoke i usjeva. Tijekom toplinskih valova, farmeri mogu pojačati mjere hidratacije i hlađenja.

Skalabilnost u cloudu

Naše aplikacije izgrađene su na cloud infrastrukturi, omogućujući fleksibilnost za povećanje kako farme rastu. To sprječava uska grla s podacima u budućnosti.

Koristimo sigurnost i enkripciju enterprise razine za zaštitu podataka farmi u cloudu. Redovite sigurnosne kopije sprječavaju gubitak podataka.

Sve na jednom mjestu

Mobilna povezivost omogućuje farmerima da trenutno pristupe informacijama koje su im potrebne, brže djeluju i pametnije rade. Prilagođene mobilne aplikacije pojednostavljuju radne tokove, optimiziraju učinkovitost i povećavaju produktivnost.

Kao iskusni AgTech pružatelj, izrađujemo prilagođene platforme prilagođene jedinstvenim potrebama svakog gospodarstva. Uz mobilnu tehnologiju, uspješno vođenje modernog gospodarstva je doslovce na dlanu ruke.

Snaga podataka i automatizacije

Osim nadzora u stvarnom vremenu, mobilne aplikacije omogućuju i donošenje odluka na temelju podataka kroz automatizaciju.

Digitalizacija zapisa

Digitalno praćenje zapisa poput rodovnika stoke, narudžbi i aktivnosti prskanja pruža jedinstveni izvor istine. Više nema prevrtanja po ormarićima s dokumentima!

Digitalizirani zapisi sinkroniziraju se među uređajima i omogućuju izvještavanje u stvarnom vremenu. Revizije sukladnosti također postaju lakše.

Automatizacija zadataka

Integriranjem senzora i AI, mobilne aplikacije mogu automatizirati dosadne zadatke poput rasporeda navodnjavanja, hranjenja, rasvjete. To štedi vrijeme farmera.

Automatska upozorenja obavještavaju farmere o anomalijama, a mogu se postaviti standardni protokoli za rješavanje uobičajenih manjih problema.

Analitika i vizualno izvještavanje

Mobilne nadzorne ploče analitike transformiraju podatke s farmi u vizualne uvide. Praćenje rasta, prinosa i ključnih pokazatelja uspješnosti omogućuje donošenje odluka na temelju podataka.

Grafovi olakšavaju probavljanje velikih količina podataka. Prediktivna analitika može pomoći u planiranju budućih usjeva, identificiranju pokretača prihoda i optimiziranju izdataka.

Vođenje budućnosti poljoprivrede

Ušao sam u ovu industriju jer sam iz prve ruke vidio kako softverske inovacije mogu pomoći farmerima da napreduju. Poljoprivrednici su kralježnica našeg društva i zaslužuju najbolje alate.

To je naša misija - pružanje prilagođenih mobilnih rješenja koja pomažu proizvođačima u upravljanju prosperitetnim, održivim farmama sada i u budućnosti. Mogućnosti su beskrajne i jedva čekam vidjeti što će budućnost donijeti agrotehničkoj industriji!

 

Author Bio

Jeff Parcheta je direktor prodaje u tvrtki Chetu Inc., globalnoj tvrtki za prilagođeni razvoj softvera, koja nadgleda račune za upravljanje objektima, stambene usluge, osiguranje, građevinarstvo, modeliranje, crtanje i umjetnu inteligenciju te strojno učenje. Diplomirao je na Sveučilištu Texas u Arlingtonu i Nova Southeastern University, gdje je stekao titulu MBA. Jeff se pridružio Chetuu 2020. godine, gdje je stekao ugled kao predvodnik mišljenja i stručnjak u IT zajednici. Jeff se probio kroz odjel prodaje, pomažući kompaniji da naraste u nagrađivanu organizaciju.