Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Velika temperaturna odstupanja u siječnju imaju različite učinke na ozimine, pokazuje posljednje izdanje biltena JRC MARS za praćenje usjeva u Europi.

U mnogim dijelovima sjeverne Europe početkom godine je bilo izrazito hladno što je negativno utjecalo na ozime usjeve posebno u Danskoj i regiji Baltičkog mora. Višak oborina zahvatio je dijelove sjeverozapadne, srednje i istočne Europe što je rezultiralo poplavljenim poljima osobito u sjeverozapadnoj Njemačkoj. S druge strane, sredozemne regije imale su značajan deficit kiše, koji je u nekim područjima prerastao u stanje suše.

Izrazito topliji uvjeti od uobičajenih zabilježeni su u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, južnoj Ukrajini, južnoj europskoj Rusiji te središnjoj i sjeveroistočnoj Turskoj. Takvo blago vrijeme pomoglo je kasnije posijanim ozimim žitaricama, ali je i oslabilo njihovu toleranciju na niske temperature, čime je povećan rizik od oštećenja od mraza, posebno u južnoj europskoj Rusiji, navodi se u priopćenju.

Više na: http://tinyurl.com/ympumahu