Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Nakon nekoliko godina lošijeg vremena, 8. Deer & Bike konačno je dočekao idealnu vremensku prognozu za obilazak prirodnih ljepota Baranje. Sunčanih 21 stupanj, južni vjetar i oblaci kao iz špice Simpsona, oduševili su sedamdesetak biciklista iz raznih dijelova Slavonije, ali i šire.

Biciklijada je startala u subotu 23. travnja u Dražu i sastojala se od kraće (33 km) i duže rute (53 km). Kraća ruta bila je ravničarska i šumska, od Starog toka Dunava preko Šarkanja, Lorenca i Mačkaluka do mađarskog dijela Baranje gdje se izašlo na živi Dunav. Vozilo se otokom Beda, kroz današnji mađarski nacionalni park "Dunav-Drava", a zapravo područjem nekadašnjeg atara sela Draž, Topolje i Duboševica koji su Mirom u Trianonu 1920. ostali preko granice.

Kraća ruta završila je na plaži u Dražu, a duža je nastavila put baranjskih surduka i Planine. Novo asfaltirani surduk Veliki drumić i vidikovac Trojnaš oduševili su bicikliste, a spustevi i usponi na Banskom brdu još jednom pokazali kako je itekako potrebna kondicija za vožnju po baranjskoj Planini.

Organizatori biciklijade su obrt Terra Incognita te udruga Karašicka Republika uz podršku TZ općine Draž, a upravo oni poručuju kako najdugovječnija baranjska bicikijada nastavlja svoju vožnju i u travnju 2025. godine.