Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Ukrajinski obavještajci zaplijenili brod s ukradenim žitaricama - kapetanu prijeti zatvor

Ukrajina je zaplijenila strani teretni brod u Crnom moru u blizini Odese i uhitila kapetana zbog sumnje da je pomagao Moskvi u izvozu ukrajinskih žitarica s Krima, priopćila je u četvrtak Služba sigurnosti Ukrajine (SBU).

Krađa i uništavanje žitarica

SBU izvještava da je plovilo putovalo pod zastavom Srednjoafričke republike, a tvrde da je više puta pristajalo u krimskoj luci Sevastopolj kako bi preuzelo "opljačkane" poljoprivredne proizvode iz sezone 2023.-24., piše rbc.ua

Ruske snage okupirale su dijelove južnih poljoprivrednih regija Ukrajine u prvoj godini invazije 2022., a Kijev je tada optužio Rusiju za krađu i uništavanje žitarica. 

Prodaja u ime Rusije

SBU je naveo da su kapetan i 12 članova posade pomogli Rusiji da izveze tisuće tona ukrajinskih žitarica na Bliski istok, za prodaju u to u ime Rusije.

"Istraga je u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti kaznenog djela i identificirale druge osobe uključene u nezakonitu aktivnost", priopćio je SBU.

Kapetanu, državljaninu južnokavkaske zemlje, prijeti petogodišnja zatvorska kazna zbog kršenja ograničenja putovanja koja se odnose na teritorije pod ruskom okupacijom Ukrajine, navodi se.