Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Svjetski dan vode 2024: Voda za mir

"Voda je mir", ovogodišnji je slogan Svjetskoga dana vode (22. ožujka) kojim se želi ukazati na njezinu ključnu ulogu u stabilnosti i napretku u svijetu.

U sklopu obilježavanja održava se 10. međunarodna konferencija pod nazivom "Voda za sve"  kojom organizator, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suradnji s partnerskim institucijama želi okupiti i omogućiti razmjenu iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite, korištenja i očuvanja vodnog bogatstva Hrvatske, ali i drugim aspektima povezanosti vode i čovjeka.

Konferencija se održava na Plitvičkim jezerima od 20. do 22. ožujka, što znači da je danas zadnji dan.

Cilj je podići svijest o značaju i upozoriti na važnost očuvanja tog vrijednog resursa. 

Značaj prepoznaju i drugi domaći stručnjaci

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ističu: "Radeći zajedno na uspostavljanju ravnoteže između ljudskih prava i svih potreba, voda može biti stabilizirajuća sila i bitna stavka održivog razvoja. Suradnjom stvaramo pozitivan učinak. potičemo sklad, napredak i otpornost na zajedničke izazove", dodajući da ona nije resurs za koji se natječe. "To je ljudsko pravo!", zaključuju.

Da se na ovaj Svjetski dan vode svi trebamo ujediniti te ju koristiti za postizanje mira, postavljajući temelje za stabilniju i prosperitetniju budućnost, poručuju nam iz Hrvatskih voda naglašavajući također da je to ljudsko pravo, svojstveno svakom aspektu života.

Foto: Depositphotos/celiafoto