Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Austrijska eko-vina najbolja

Austrijski Burgenlan (Gradišće), ima najbolja ekološka vina, pokazalo je ocjenjivanje organizirano uoči Eco-Wine Festa 7. i 8. lipnja u Bedenici pokraj Svetog Ivana Zeline. Gradišćanske su vinarije osvojile sve tri velike zlatne medalje, što znači 95 bodova ili više, i još osam zlatnih.
Ružičasto ledeno vino od frankovke Rosé Icewine Hafner 2017. s 97 bodova prvak je ocjenjivanja, a s 95 bodova imaju i mirni crnjaci Cuvée crni Hafner 2021. te Merlot 2015. vinarije Wohlrab. Vinarija Wohlrab osvojila je 93 boda i zlatnu medalju za Cuvée crni 2017.
Isti broj bodova osvojili su i naši Venje bijelo Enjingi 2015. te pjenušac Muškat Kopjar 2021. kao i Selena Tamjanika 2022. vinarije Plavinci iz Beograda. Osim tri velike zlatne medalje, podijeljeno je i 30 zlatnih za što je vinima trebalo 90 ili više bodova od 100.
Na ocjenjivanje je pristiglo 80 vina iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke i Italije. U međunarodnoj ocjenjivačkoj komisiji bili su ocjenjivači iz šest zemalja s iskustvom s najvećih svjetskih vinskih natjecanja Decanter, Mundus Vini i Concours Mondial de Bruxelles...
Iz inozemstva su stigli prof. dr. Vesna Maraš iz Crne Gore, enologinja Ljubica Radan iz Srbije, enologinja Ingrid Mahnič iz Slovenije, vinar Ivan Planinić iz Njemačke te sommelier Zvonko Herceg iz Makedonije. Domaće su snage bili dr. sc. Ivana Puhelek s Agronomskog fakulteta u Zagrebu te sommelieri Mario Meštrović, Josip Orišković, Marko Rundek i Darko Lugarić.
Ocjenjivanje su vodili Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin s portala vinskiklub.hr.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: www.ewf.hr