Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zlatni niz Vina Belje

Petnaest zlatnih medalja za odabrana Vina Belje na nedavno održanim
domaćim ocjenjivanjima vina

Ocjenjivanja vina u Hrvatskoj iz godine u godinu postaju sve značajnija, a nagrade s domaćih ocjenjivanja sve više dobivaju na važnosti među potrošačima. Svibanj i lipanj su tradicionalno mjeseci s najviše vinskih festivala i ocjenjivanja kvalitete vina a osvojene nagrade predstavljaju poticaj za vina prethodne berbe koja upravo u ovom razdoblju izlaze na tržište.
U poslijednih mjesec dana Vina Belje su osvojila 15 zlatnih medalja za kvalitetu i to s Festivala graševine u Kutjevu, s ocjenjivanja Vinodar u Daruvaru, s 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini i s baranjskog Vinatlona. Uz osvojena zlata, beljski premium merlot je i najbolje ocijenjeno crno vino u Sv. Ivanu Zelini što je još jedna potvrda iznimnog potencijala Baranje kao regije crnih vina.
Zlatnim medaljama su se okitili premium graševina, premium merlot, kupaža cabernet sauvignon-merlot, te cijela linija Goldberg koja uključuje Goldberg Graševinu, Goldberg Red i Goldberg White. Svoje prvo zlato je osvojio i Ruby 2021. izborna berba u kojoj se spajaju frankovka i merlot. To poluslatko vino novost je u asortimanu crnih vina Belja, a odlikuju ga uravnoteženi tanini i mekoća te izražajna rubinsko crvena boja po kojoj je vino i dobilo ime.
Marijana Škiljo, enologinja Vina Belje, smatra da domaća ocjenjivanja vina imaju posebnu vrijednost zbog izvrsnog poznavanja stilistike vina pojedinog terroira. „Domaća ocjenjivanja nam donose lokalni i nacionalni prestiž što je za graševinu posebno važno. U našim vinogradima prevladava graševina pa svake godine stvaramo tri potpuno zasebne i različite linije graševine od kojih svaka ipak ima jasan potpis Baranje i hrvatskog Podunavlja. Naša premium graševina iz berbe 2023. tek je krenula na tržište i već je osvojila četiri zlata. Te medalje su najbolja potvrda da smo iskoristili puni potencijal naših vinograda i u zahtjevnoj godini kakva je bila 2023. Moram istaknuti i da smo iznimno ponosni i na zlatne medalje za vina iz ultra premium linije Goldberg jer ona predstavljaju vrhunac kvalitete koja dolazi iz našeg podruma.“

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Rakič