Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kod Pureka do jutra

U Svetom Ivanu Zelina pod tisućama svjetlećih lampica, na livadi pored vinskog podruma obitelji Puhelek Purek okupili su se mnogi ljubitelji višestruko nagrađivanih vina na Summer Wine Festu. Ivana Puhelek nekadašnja je Vinska kraljica, kao i njezina sestra Nataša a sada je enologinja pri Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo zagrebačkog Agronomskog fakulteta
U okruženju vinarije Puhelek Purek koje je uredila Ivana Škrlec iz poslovne tvrtke Altera, od predvečerja pa do jutra uživalo se u vrhunskim vinima, osvježavajućim koktelima, glazbi i posebno ukusnoj hrani chefa Tomislava Gretića.

Ivana Puhelek:„Ove godina u Z elini na ocjenjivanju vina kontinentalne Hrvatske, naša tri vina ponijela su čak 5 šampionskih titula u pojedinim kategorijama.
Sauvignon se okrunio sa 3 nagrade, a ujedno je i proglašen šampionom Zagrebačke Županije. To je velika nagrada za naš rad i trud, te dokaz kako ova sorta daje vrhunske rezultate u našem kraju. Ovo vino iz godine u godinu niže dobre rezultate i na svjetskim ocjenjivanjima. Naš rose od crnog pinota proglašen je najboljim u svojoj kategoriji, a kraljevina je proglašena najboljom od svih vina kraljevine koja su dana na ocjenjivanje.Naša obitelj prisutna je na ovoj Izložbi od samog početka i uvijek nas veseli nagrada "Ljerke Habuzin", za najbolje ocjenjeno vino autohtone sorte jer je to ono što nas zelinske vinare čini posebnim i prepoznatljivim i po čemu je poznat naš kraj, a moja joj obitelj pridaje posebnu pažnju.Izuzetno mi je drago što je ova Izložba postala prepoznata na karti vinskih manifestacija Hrvatske i što se pridaje veliku pozornost i važnost samim vinarima. Naročito me veseli veliki broj posjetitelja i to mladih generacija što je dokaz da se mijenja kultura pijenja vina i da sve više mladih ljudi prepoznaje važnost vina na gastro sceni“.- rekla je Ivana Puhelek.

Summer Wine Fest u vinariji Puhelek Purek okupio je oko 800 vinoljubaca a mladi su bili u večini.


Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Marko Čolić