Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Međimurci na Zrinjevcu
Društva Međimuraca u Zagrebu održalo je potkraj lipnja, Međimursko prošćenje u središtu Zagreba na Zrinjevcu.
Kulturno- vjerska manifestacija počela je Svetom misom u Bogoslužnom prostoru na Kaptolu uz koncelebraciju Međimurca, Krunoslava Novaka, generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije.
Svetoj misi nazočili su saborski zastupnik i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek te načelnik općine Nedelišće Nikola Novak.
Nakon svete mise Međimurci su se uputili na zagrebački Zrinjevac na kojemu je prezentiran dio Međimurske baštine kroz prigodni kulturno – umjetnički program te predstavljeni Međimurski proizvodi. Međimursku baštinu predstavili su Pjevački zbor i folkloraši Udruge umirovljenika Nedelišće i Puhački orkestar Općine Nedelišće.
Proizvodi iz Međimurja predstavljeni su na Zrinjevcu koji je tom prigodom nazvan "Međimurska vulica". Ponuđeni su međimurski cekeri, džemovi, sokovi od aronije, med , kolači, ljuti umaci i čips od međimirskog krumpira.

„Ovogodišnje Međimursko prošćenje nastavak je predstavljanja Međimurja u Zagrebu. Sljedeće godine očekuje nas jubilarno 30. prošćenje što je i prilika za još snažniji prikaz doprinosa Međimurja Zagrebu“ istaknuo je Matija Kikelj, predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu.
Ovogodišnje Međimursko pošćenje organizirano je uz potporu Međimurske županije i župana Matije Posavca te općine Nedelišće i načelnika Nikole Novaka.
Partneri u provedbi ovogodišnjeg Međimurskog prošćenja bili su Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić