Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Odležani teran najbolje vino na Croatia Openu Umag

Na Plava Laguna Croatia Open Umagu u Taste Istra zoni predstavila se istarska vinska scena kroz kušanja pod nazivom Skrivene čari istarskih vina. Degustacije su se tijekom pet dana održavale pod vodstvom sommelierke Lucije Matijević.
Ovogodišnji umaški ATP počeo je kušanjem mladih Malvazija, odležanih Terana, pjenušaca dobivenih tradicionalnom metodom, Sauvignonima i odležanih Malvazija.

U kategoriji svježa Malvazija pobjedu je odnijela vinarija Coronica, za odležanu Malvaziju nagradu je osvojila vinarija Rossi, pobjednički pjenušac je iz vinarije Roxanich, za Sauvignon vinarija Zigante, a u kategoriji odležani Teran Zigante vina. Ukupni pobjednik ovogodišnjeg izdanja je odležani Teran vinarije Zigante. Pobjedniku su pehar dodijelili ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma Monika Udovičić i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese.

„Pobjedničko vino j bilo je isto kao i prošle godine, odležani teran koji je osvojio prvo mjesto prema glasovima publike“, izjavio je Emil Perdec, sommelier Plave Lagune.

Na degustacijskim punktovima točile su se malvazije i terani vinara : Fiore, Benčić, Cattunar, Brič, Coronica, CUJ, Franković, Prelac, Tomaz, Ravalico, Zigante, Geržinić, Deklić, Degrassi, Roxanich, Agrolaguna i Rossi.

Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: ATP Umag 2024