Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Lovrecu Velika zlatna medalja


Na konferenciji za novinare u Čakovcu, Boris Erjavec, izvršni direktor Pomurskega sejma i Marjan Novak, predstavnik Pomurskega sejma u Hrvatskoj, predstavili su 62. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGRA, koji će se održati od 24. do 29. kolovoza 2024. godine u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Na sajmu AGRA nastupit će 1720 izlagača iz 35 zemalja. Prikazat će se vrhunska tehnologija, oprema i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane. Stručno vođenim izložbama životinja i prezentacijama u manježu predstavit će najbolji uzgojni rezultati. Strukovni susreti organizirat će se za proizvode nagrađene na stručnim ocjenjivanjima kakvoće mesa, mliječnih proizvoda, bezalkoholnih i mednih pića, vina, ambalaže i poljoprivredne mehanizacije.
Na ocjenjivanjima su izvrsne rezultate postigli sudionici iz Hrvatske.
U društvu Vinske kraljice Slovenije Sanje Ferjančič, posebno su se pozlatile plemenite vinske kapljice odabrane na jubilarnom, 50. ocjenjivanju Vino Slovenija Gornja Radgona. I ove godine hrvatski vinari dobili su brojna zlatna odličja a Veliko zlato dobila je vinarija Lovrec, koja je u Međimurju u Svetom Urbanu. Obitelj Lovrec ima ekološke vinograde a OPG vodi Krešimir Lovrec, sin najpoznatijeg međimurskog vinara i vinskog viteza, profesora glazbe Franje Lovreca.
Zemlja partner sajma bit će Bugarska. Uz nju i druge ugledne domaće i strane izlagače, slovenske državne, gospodarske i strukovne organizacije, predvođene Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i prehrane kao i Ministarstvom gospodarstva predstavit će se pogled u budućnost, inovativne poljoprivredne i prehrambene tehnologije, nove proizvode, prehranu, vina i ukazati na mogućnosti međunarodne suradnje.
Stručni skupovi razmatrat će ekološku, održivu i regenerativnu poljoprivredu, nove digitalne alate u poljoprivredi i šumarstvu, preciznu poljoprivredu, upravljanje rizicima u vrijeme klimatskih promjena. Održat će se i poslovni sastanak B2B Meet4business, Mađarsko-Slovenski poslovni forum i druga društvena događanja.

Pripremio: Tomislav Radić