Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

S čašom u Natali

U vrtu renesansnog stila u dubrovačkom ljetnikovacu Natali, otvoren je restoran. Smješten u blizini dubrovačke jezgre s pogledom na Srđ i morsku pučinu, restoran Natali spajat će mediteranske okuse s francuskim kulinarskim vještinama.
Nakon što je prošle godine završena desetogodišnja obnova ljetnikovca koji, po povijesnim zapisima, datira iz 16 stoljeća, a ime je dobio po poznatoj dubrovačkoj plemićkoj obitelji.
Kulinarska priča restorana Natali povjerena je chefu Dubravku Stanojeviću. Na jelovniku restorana nalaze se probrani i pedantno osmišljeni specijaliteti poput jakobovih kapica, raviola s čipsom od kadulje,foie gras ili tonno vitellato sa špagetima od tikvica, a poseban dodatak jelima čini aromatično začinsko bilje poput kapara i ružmarina koji rastu u ljetnikovcu.
Vinska karta zasnovana je na hrvatskim vinima posebice na autohtonim hrvatskim sortama(škrlet, grasevina, malvazija istarska, maraština, grk, posip, dubrovčka malvasija od bijeli sorti te lasina, teran , babić, tribidrag, plavac mali od crnih sorti.
Selekcija za Natali vinsku kartu je je 12 bijelih i 12 crnih vina. Neki od njh su Korak, Coronica, Tomac, Veralda , Plenkovic, Stina, Kozlovic, Meneghetti,Košutic, Kopjar, Kolaric, Štampar, Benvenutti, Antunovic Turk, Bire, Bastian i Grgić.

Od pjenusaca u listi su Šember rose, Tomac blanc de noire(brut nature) te Jagunić three stars(brut)

Tu je izbor i internacionalnih vina tako da su u ponudi i sauvignon iz Loire, chardonnay iz Chablisa , riesling iz Pfaltza te slovenski pinot noir , chianti classico te kupaze iz Bordeauxa.
U ponudi su i šampanjaci, Bilecart salmon brut reserva, Veuve cliquot rose i Dom perignon
a od slatkih vina, uz prošek i benvenutijeva slatka vina i rose iz Provance.

Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Katija Živković i Ambient studio