Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Na Pelješcu najavljen Festival soli

U Stonu od 28. kolovoza do 15. rujna 2024. održat će se Festival soli.

Sve je spremno za osmo izdanje Festivala soli na Pelješcu! Manifestacija se u Stonu otvara 28. kolovoza i trajat će do 15. rujna.

U prva četiri dana festivala organiziraju se vođene ture „Pričaj mi… o soli i Stonu“. Mjesto susreta je u 18 sati u povijesnoj Solani Ston, a od 19 sati posjetitelji se mogu okušati i u vađenju soli.
„Kako su događanja vrlo atraktivna i primamljiva i turistima i lokalnom stanovništvu, za vođene ture i radionice u Solani Ston, mjesto je potrebno rezervirati putem društvenih mreža ili putem maila festivalsoli@gmail.com“, ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston.

U suradnji s Domom Marina Držića, 29. kolovoza od 16 sati u Tvrđavi Kaštio organizira se i Likovni simpozij Komarda Art Park.

Na tom mjestu istog dana u 20 sati otvara se i izložba „Mozaik Marina Držića i svetoga Vlaha“, a dva dana kasnije, 31. kolovoza, u 19:30 održava se i kazališna predstava Studentskog teatra Lero „Grad na dlanu Parca“. U Ston stiže i Zbor sv. Križa iz Gruža koji će 1. rujna u 11 sati u župnoj crkvi sv. Vlaha održati koncert sakralne glazbe.

Solana Ston mjesto je i glazbenog programa. U večernjim satima 29. kolovoza nastupaju Wine, Salt & Jazz Night i Blusound trio uz kušanje peljeških vina a 30. kolovoza bit će Let's salt the party i zabava uz DJ Zhaju i koktele s okusom motra i soli, dok će 1. rujna nastupiti Cirkus kolektiv iz Splita koji je pripremio žonglersko-akrobatski program.

Tijekom svih dana trajanja festivala stonski Trg kralja Tomislava pretvara se u Eko placu – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i OPG-ova iz čitave Hrvatske.

Kazališna družina Kolarin, 8. rujna u 20 sati u Tvrđavi Kaštio, izvest će predstavu “Matrimonijo” Joza Lovrića Jadrijeva. Pred kraj festivala, 14. rujna od 19 sati u Kneževom dvoru u Stonu članice Lions kluba sv. Vlaho ljubavnim će stihovima uljepšati večer humanitarnog karaktera na kojoj se prihodi prikupljaju za udrugu "Djeca Pelješca".

„Uz prebogati program zajednička im je i vrhunska eno-gastro ponuda u četrdesetak peljeških restorana, konoba i vinarija na čitavom poluotoku. Ovakav koncept ljetnih festivala osmislile su i realiziraju sve četiri turističke zajednice na poluotoku Pelješcu – TZ općine Orebić, TZ općine Trpanj, TZ općine Janjina i TZ općine Ston, uz podršku ugostiteljskih objekata, vinara i školjkara .“, pojašnjava Fani Slade. direktorica TZ općine Ston.

https://app.box.com/s/dy8i5uqlid3vwrox10jofsaq64poq896

Pripremio: Tomislav Radić
Foto TZ općine Ston